ROASTINO Workshop, ahol a kávé életre kel

Egyedülálló élmény, Magyarországon először a Baristaleszek.hu csapatától

Sok ezren isszák nap mint nap a kávét – de csak kevesen látták, hogyan születik meg igazán.

Mi, a Baristaleszek.hu csapata 70 országot jártunk be a kávé nyomában, és Costa Ricában személyesen láttuk, ahogy a kávécseresznye útja elkezdődik. Ott, a hegyoldalakon, 1800 méter magasan, megértettük: a kávé nem csupán ital – hanem egy történet, amit az ember, a természet és a technológia együtt ír.

Ezt az élményt hozzuk most el neked is – Magyarországon elsőként, a Roastino Workshopban, ahol te magad tapasztalhatod meg, milyen érzés életre kelteni a zöld kávébabot.


A magyar találmány, ami meghódította a világot – a Roastino története

Kevés dologra lehetünk annyira büszkék a specialty kávé világában, mint arra, hogy a Roastino magyar fejlesztésű találmány.

Megálmodója és megalkotója Laczkó Gábor – a Kávékalmár, hazánk egyik legelismertebb kávépörkölő mestere, aki már 13 éve kutatja a tökéletes ízek és hőprofilok harmóniáját.

Gábor szenvedélye és mérnöki precizitása életre hívta a Roastinót: egy olyan kisméretű, professzionális pörkölőt, amely laboratóriumi pontossággal képes reprodukálni a világ legjobb kávéinak pörkölési környezetét – elérhető formában, oktatási és kísérletezési célokra is.

A Roastino a 2024-es Koppenhágai SCA ( Specialty Coffee Association) Világkiállításon elnyerte a “Best New Product” díjat, a világ legnagyobb kávés szakmai rendezvényén. Nem csoda – hiszen ez az első olyan eszköz, amelyen tökéletesen hallható a babok repedése, az ún. first crack, ami a pörkölés legfontosabb pontja.

Ez az apró, mégis sorsdöntő hang irányítja a profi pörkölőket, és most először, Te is hallhatod, mit jelent a kávé életre kelése.

Ez nemcsak a magyar kávés szakma hatalmas elismerése, hanem egy új korszak kezdete is – ahol a pörkölés nemcsak pörkölő üzemekben, hanem élményként is átélhető.

A kávé, ami a kezedben születik meg

A Roastino Workshop nem egy hagyományos kurzus.

Ez egy felfedezőút, ahol a kávé minden titkát feltárjuk: honnan jön, hogyan nő, miként változik a feldolgozás során, és végül hogyan születik meg a pörkölés pillanatában az íz, amit a csészében érzünk.

Tíz igazán különleges, magas pontszámú specialty kávé közül választhatsz – Etiópia virágos finomságától a brazil kakaós mélységig, Kolumbia eleganciáján át egészen a közép-amerikai vagy kenyai citrusos karakterekig.

De a döntő pillanat nem az, melyik kávét választod. Hanem, hogy hogyan formálod meg a pörkölés során.

A Roastino – forradalom a pörkölés világában

Roastino nem egy gép. Ez egy mérnöki remekmű, amely a kávépörkölés több évtizedes tudását teszi valódi élménnyé, saját kézzel.

Képzeld el, hogy ott ülsz a mini Roastino pörkölőgép mellett. A kávébabokat lassan forogatod saját kezeddel a dobban, a levegőben már ott a friss pörkölés semmivel össze nem téveszthető illata, majd egyszer csak megtörténik az első repedés – a “first crack”. Pont, mint a popcorn a micróban 🙂

Az első pattanás, ami minden kávépörkölő szívét megdobogtatja.

Ezt a pillanatot most Te magad is meghallhatod – tisztán, hangosan, pont úgy, ahogy sehol máshol.

Ez a Roastino varázsa.

A folyamat, ami tanít és inspirál

A workshopon a Roastino pörkölése mellett végigvesszük a kávé kémiai és érzékszervi átalakulását.

Megtanulod, mi történik a babban a Maillard-reakció során, hogyan alakul ki a savasság, édesség, testesség aránya – és hogyan lehet ezt a tudást később bármely kávéfajtánál alkalmazni.

A pörkölés után természetesen kóstolunk is – nem a friss pörkölésből (annak még pihennie kell), hanem az általad választott terroir előre pörkölt, optimális változatából.

Ekkor tapasztalod meg, milyen irányba fog elindulni a saját kávéd, amikor pár hét múlva megérik az íze.

Saját kávé, saját történet

A workshop végén három különböző specialty pörkölt kávét vihetsz haza, egyenként 100 grammos kiszerelésben – mindet Te készítetted, a saját ízlésed szerint.

Ezek néhány hét alatt elérik aromacsúcsukat, és onnantól kezdve minden kortyban ott lesz a Te kezed nyoma.

Ez az élmény nem csupán tanulás, hanem valódi alkotás.

Egy ajándék, amit önmagadnak vagy másnak adhatsz – mert egy kávérajongónak ez az aranyat érő pillanat.

Környezet, ami a tökéletességet szolgálja

A kurzusaink rugalmas időpontokban elérhetők, kis létszámú, baráti hangulatban.

Szeretjük, ha a tanulás élmény, nem tanóra – minden résztvevőnek jut idő, figyelem és személyes tanácsadás.

Az időpontfoglalás és az ajándékkártyák egyszerűen, online elérhetők IDE KATTINTVA.

Miért érdemes kipróbálni?

  • Magyarországon elsőként elérhető Roastino élmény, CSAK NÁLUNK
  • 2024 SCA győztes pörkölőtechnológia
  • 3 saját kávé – kézzel pörkölve, személyre szabott profillal
  • Kis létszám, maximális figyelem
  • Kóstolás, elmélet, gyakorlat és illatok egy helyen
  • Ajándékozható, exkluzív program – akár pároknak is közös programként

Foglalj most, és légy részese a kávé születésének

A Roastino Workshop nem csak egy tanfolyam – ez a kávé evolúciójának megtapasztalása testközelből.

Ha szereted a különleges ízeket, ha érdekel a technológia, a kézművesség és az alkotás szabadsága, akkor ez az élmény Neked szól.

Foglalj időpontot online, vagy lepd meg vele azt, aki számára a kávé nem csupán reggeli rutin, hanem szenvedély.

NÉZZÜK AZ IPŐPONTOKAT

Baristaleszek.hu – ahol a kávé történetét Te írod tovább.

Ha elvégzed ezt a kurzust, a további képzéseik árából kedvezményt kapsz.

Ha pedig igazán tetszett, és profi szinten szeretnél tovább tanulni, a workshop teljes árát beszámítjuk az 5 hetes profi barista képzés árába.

Ez egy kivételes lehetőség – máshol ilyet nem találsz!

Az egész célja egyszerű: hogy tanulj, fejlődj, élvezd a kávézás művészetét, és tegyük együtt jobbá a kávés kultúrát.