ROASTINO Workshop, ahol a kávé életre kel
Egyedülálló élmény, Magyarországon először a Baristaleszek.hu csapatától
Sok ezren isszák nap mint nap a kávét – de csak kevesen látták, hogyan születik meg igazán.
Mi, a Baristaleszek.hu csapata 70 országot jártunk be a kávé nyomában, és Costa Ricában személyesen láttuk, ahogy a kávécseresznye útja elkezdődik. Ott, a hegyoldalakon, 1800 méter magasan, megértettük: a kávé nem csupán ital – hanem egy történet, amit az ember, a természet és a technológia együtt ír.
Ezt az élményt hozzuk most el neked is – Magyarországon elsőként, a Roastino Workshopban, ahol te magad tapasztalhatod meg, milyen érzés életre kelteni a zöld kávébabot.
A magyar találmány, ami meghódította a világot – a Roastino története
Kevés dologra lehetünk annyira büszkék a specialty kávé világában, mint arra, hogy a Roastino magyar fejlesztésű találmány.
Megálmodója és megalkotója Laczkó Gábor – a Kávékalmár, hazánk egyik legelismertebb kávépörkölő mestere, aki már 13 éve kutatja a tökéletes ízek és hőprofilok harmóniáját.
Gábor szenvedélye és mérnöki precizitása életre hívta a Roastinót: egy olyan kisméretű, professzionális pörkölőt, amely laboratóriumi pontossággal képes reprodukálni a világ legjobb kávéinak pörkölési környezetét – elérhető formában, oktatási és kísérletezési célokra is.
A Roastino a 2024-es Koppenhágai SCA ( Specialty Coffee Association) Világkiállításon elnyerte a “Best New Product” díjat, a világ legnagyobb kávés szakmai rendezvényén. Nem csoda – hiszen ez az első olyan eszköz, amelyen tökéletesen hallható a babok repedése, az ún. first crack, ami a pörkölés legfontosabb pontja.
Ez az apró, mégis sorsdöntő hang irányítja a profi pörkölőket, és most először, Te is hallhatod, mit jelent a kávé életre kelése.
Ez nemcsak a magyar kávés szakma hatalmas elismerése, hanem egy új korszak kezdete is – ahol a pörkölés nemcsak pörkölő üzemekben, hanem élményként is átélhető.
A kávé, ami a kezedben születik meg
A Roastino Workshop nem egy hagyományos kurzus.
Ez egy felfedezőút, ahol a kávé minden titkát feltárjuk: honnan jön, hogyan nő, miként változik a feldolgozás során, és végül hogyan születik meg a pörkölés pillanatában az íz, amit a csészében érzünk.
Tíz igazán különleges, magas pontszámú specialty kávé közül választhatsz – Etiópia virágos finomságától a brazil kakaós mélységig, Kolumbia eleganciáján át egészen a közép-amerikai vagy kenyai citrusos karakterekig.
De a döntő pillanat nem az, melyik kávét választod. Hanem, hogy hogyan formálod meg a pörkölés során.
A Roastino – forradalom a pörkölés világában
A Roastino nem egy gép. Ez egy mérnöki remekmű, amely a kávépörkölés több évtizedes tudását teszi valódi élménnyé, saját kézzel.
Képzeld el, hogy ott ülsz a mini Roastino pörkölőgép mellett. A kávébabokat lassan forogatod saját kezeddel a dobban, a levegőben már ott a friss pörkölés semmivel össze nem téveszthető illata, majd egyszer csak megtörténik az első repedés – a “first crack”. Pont, mint a popcorn a micróban 🙂
Az első pattanás, ami minden kávépörkölő szívét megdobogtatja.
Ezt a pillanatot most Te magad is meghallhatod – tisztán, hangosan, pont úgy, ahogy sehol máshol.
Ez a Roastino varázsa.
A folyamat, ami tanít és inspirál
A workshopon a Roastino pörkölése mellett végigvesszük a kávé kémiai és érzékszervi átalakulását.
Megtanulod, mi történik a babban a Maillard-reakció során, hogyan alakul ki a savasság, édesség, testesség aránya – és hogyan lehet ezt a tudást később bármely kávéfajtánál alkalmazni.
A pörkölés után természetesen kóstolunk is – nem a friss pörkölésből (annak még pihennie kell), hanem az általad választott terroir előre pörkölt, optimális változatából.
Ekkor tapasztalod meg, milyen irányba fog elindulni a saját kávéd, amikor pár hét múlva megérik az íze.
Saját kávé, saját történet
A workshop végén három különböző specialty pörkölt kávét vihetsz haza, egyenként 100 grammos kiszerelésben – mindet Te készítetted, a saját ízlésed szerint.
Ezek néhány hét alatt elérik aromacsúcsukat, és onnantól kezdve minden kortyban ott lesz a Te kezed nyoma.
Ez az élmény nem csupán tanulás, hanem valódi alkotás.
Egy ajándék, amit önmagadnak vagy másnak adhatsz – mert egy kávérajongónak ez az aranyat érő pillanat.
Környezet, ami a tökéletességet szolgálja
A kurzusaink rugalmas időpontokban elérhetők, kis létszámú, baráti hangulatban.
Szeretjük, ha a tanulás élmény, nem tanóra – minden résztvevőnek jut idő, figyelem és személyes tanácsadás.
Az időpontfoglalás és az ajándékkártyák egyszerűen, online elérhetők IDE KATTINTVA.
Miért érdemes kipróbálni? 
- Magyarországon elsőként elérhető Roastino élmény, CSAK NÁLUNK
- 2024 SCA győztes pörkölőtechnológia
- 3 saját kávé – kézzel pörkölve, személyre szabott profillal
- Kis létszám, maximális figyelem
- Kóstolás, elmélet, gyakorlat és illatok egy helyen
- Ajándékozható, exkluzív program – akár pároknak is közös programként
Foglalj most, és légy részese a kávé születésének
A Roastino Workshop nem csak egy tanfolyam – ez a kávé evolúciójának megtapasztalása testközelből.
Ha szereted a különleges ízeket, ha érdekel a technológia, a kézművesség és az alkotás szabadsága, akkor ez az élmény Neked szól.
Foglalj időpontot online, vagy lepd meg vele azt, aki számára a kávé nem csupán reggeli rutin, hanem szenvedély.
Baristaleszek.hu – ahol a kávé történetét Te írod tovább.
Ha elvégzed ezt a kurzust, a további képzéseik árából kedvezményt kapsz.
Ha pedig igazán tetszett, és profi szinten szeretnél tovább tanulni, a workshop teljes árát beszámítjuk az 5 hetes profi barista képzés árába.
Ez egy kivételes lehetőség – máshol ilyet nem találsz!
Az egész célja egyszerű: hogy tanulj, fejlődj, élvezd a kávézás művészetét, és tegyük együtt jobbá a kávés kultúrát.